Sider

6. januar 2012

Politikk til å få frysninger av....

Jeg tror jeg kan si at jeg er sånn middels opptatt av politikk, men innimellom blir jeg veldig engasjert til å være sånn middels opptatt av det. Sånn som i dag da jeg leste KrFU-lederen sitt utspill rundt kvinner og abort. Denne KrFU-lederen mener altså at en kvinne ikke skal få lov til å velge abort etter en voldtekt. Da er mitt spørsmål tilbake til denne personen: er du helt tjukk i hue?!? Hvordan kan du komme med et slikt vanvittig utspill og seriøst mene det? En kvinne som blir voldtatt gjennomgår noe helt grusomt, noe som kanskje endrer deg for resten av livet, også mener altså denne KrFU-lederen at man skal beholde et barn etter en voldtekt, for å bli minnet på det som skjedde hver eneste dag resten av livet. Imponerende! Det er da jeg tenker jeg gjerne skulle hatt en liten fot innenfor politikken. Og da har du vel dratt din kristne tro litt vel langt?
En liten glede i dette tragiske er ihvertfall at Hareide går ut og sier at dette ikke partiets politikk, og Hareide er en person jeg har sansen for og som kanskje kan få trauste KrF på riktig spor og få de til å tenke litt nytt og kanskje innse at vi nå har gått inn i 2012.

Og apropo leve i 2012. Jeg følger også litt med på valget som skal foregå i USA dette året, naturlig da jeg har amerikansk ste-far og som følger av det bor også da min mamma deler av året i USA. Pluss at jeg selv bodde i Oklahoma i 1994/95 som utvekslingsstudent, og har kommet frem til at jeg både elsker og hater dette landet.
Vel, en av de repulikanske kandidatene som jakter på muligheten for å bli USA's neste president er Rick Santorum og han er jo en litt artig fyr!
Hans hjertesak er kampen mot homofile!!! Hvilken verden lever du i når du har tenkt å ta opp kampen mot homofile? Og hvem har den rett til å si at homofile folk er noe verre enn andre? Jeg gremmes over slike holdninger, og hvordan kan du da si at du har kristne verdier? Jeg er selv ikke troende, men det lille jeg har fått med meg var ihvertfall at "noen" sa: du skal elske din neste som deg selv.
Din neste er jo alle menneske rundt deg, hvordan kan man da si at man er strekt troende og uttale at man skal bekjempe homofili?
Se på denne mannen, er han virkelig den rette til å styre verdens mektigste land?
Han minner meg i grunn litt om denne karen
Jeg kan lett se for meg Rick Santorum slik
Sarah Palin kom i grunn ingen vei med sine ekstrem holdninger og jeg tviler på om Rick Santorum kommer noe særlig lenger. Jeg håper vi ved valgets slutt står igjen med denne mannen.
Synes det er synd at amerikanerne faktisk ikke skjønner hva denne mannen prøver å gjøre for dem, i min oppfatning er han en av de få som har skjønt hva som skal til for å få landet på riktig vei igjen. Han er nok en av de personene i verden jeg har mest lyst til å møte:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar