Sider

27. oktober 2011

Artikler i VG om foreldrevold

Da jeg åpnet VG nett på mandag var det store bilder og flere artikler om foreldrevold, og jeg leste med sjokk en del av historiene. Det er helt grusomt og følelsen av fullstendig maktløshet er stor. 

I dag tirsdag, er fortsatt VG nett preget av enda flere historier, det er bilder av de fleste barna som har gått bort på denne tragiske måten. Vi blir alle preget av dette nyhetsbilde og føler sterkt med de som er igjen.

Det er sikkert viktig på mange måter å få belyst akkurat dette temaet, men er virkelig VG nett det riktige forumet for dette? En artikkel er i og for seg greit, men skal det være hovednyheter hele tiden og enda flere sterke historier å lese hver gang du åpner VG? 

Grunnen til at jeg stiller spørsmålstegn ved dette, er fordi jeg vet det finnes en del "barn" som også leser VG. Er det riktig at de skal lese grusomme historier om hvordan en mor eller far dreper sine egne barn? Ønsker vi at barna skal gå å være redd i hverdagen sin for at mamma eller pappa kan komme til å gjøre slike ting? Og spesielt gjelder dette barn hvor foreldrene er skilt, fordi i følge VG sine artikler, er slike drap ofte knyttet til ett samlivsbrudd.

Jeg forstår at vi ikke kan holde barna våre borte fra den virkelig verden, men trenger vi å fore de med denne ekstra redselen? Det er så mange andre farer der ute i den store verden, hvorfor skal de gå å være redde for kanskje det eneste i verden som virkelig føles trygt? For selvom det nå har kommet frem mange historier og mange barn har mistet livet sitt på den aller mest grusomme måten, så er det slik at dette gudskjelov skjer med ett fåtall av barn. 

Det som er viktig i denne saken er at samfunnet prøver å fange opp slike ting før det er for sent. Er det trusler mot en ekskone eller eksmann, så kan det være lurt å være på vakt. Men om det hjelper vet jeg ikke, fordi når man leser historiene så er mitt inntrykk at disse "hendelsene" kommer som ett sjokk på absolutt alle.

Uansett, jeg føler VG nett har gått alt for langt med sine historier og håper virkelig ikke dette har gjort mange barn redde uten noen som helst grunn. 
De aller fleste foreldre synes det er vanskelig å ta med barna sine til legen fordi de kanskje må ta en blodprøve som de vet kan gjøre barna både redd og vondt.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar