Sider

24. januar 2012

Å føle seg utrygg i egen by...

Ny voldtekt, nytt drapsforsøk, en person knivstukket, ranet på gaten........dette er overskrifter som preger avisene hver eneste dag fra byen jeg virkelig føler meg hjemme i, Oslo.
Det er trist å lese dette hver eneste dag, og noe som er enda mer trist, er at jeg begynner å føle meg mer og mer utrygg.

Oslo by night......
Nå tør jeg ikke lenger gå rundt i byen på kveldstid alene, jeg tar ofte taxi selv på korte turer. Jeg tviholder på peppersprayen min og har tommel klar der den ligger i jakkelommen min. Jeg kjenner hjerte mitt slå litt ekstra når jeg hører skritt bak meg selv der hvor det er folkeliv.
Hvorfor ble Oslo slik, en hovedstad jeg aldri tidligere følte meg utrygg i?

Fantastiske Oslo, bilde tatt fra Opera bygget.
 Aker Brygge viser seg fra sin beste side.

Voldtekstbølgen som herjet i Oslo for en liten tid tilbake var grusom, og selv i mine villeste fantasier sliter jeg så vanvittig med å forstå hvordan en mann kan klare å gjennomføre en voldtekt. Jeg klarer ikke å forstå hvordan man får staken opp når du har ei ung jente som hyler av redsel og panikken står skrevet i hele ansiktet rett under deg. Om du er så jævlig kåt, kan du ikke bare nappe litt i løken å bli ferdig med det? Ingen skade skjedd, bare litt søl du selv må tørke opp. Hvordan kan man få en slags tilfredsstillelse av å ødelegge et annet menneskes liv?

Inne i hodet mitt har jeg tenkt en del scenarioer om hva jeg selv ville gjort om jeg skulle bli utsatt for en voldtekt. Jeg har tenkt at hvis jeg i den settingen later som om jeg liker det, så kanskje det ikke er så stas å voldta. Jeg har tenkt at jeg skal få et perfekt spark rett i balla hans, slik at han aldri kan røre noen på samme måte igjen og blir liggende å hyle som en tulling mens han vrir seg i smerter. Jeg har tenkt at jeg ville klare å sparke, slå, bite og lugge slik at jeg kom meg vekk......Men så leser jeg en og annen voldtektshistorie og innser at i en slik situasjon blir man ikke annet enn et lite forsvarsløst barn uten noe som helst styrke og motstandskraft.

Forrige dagen hørte jeg på nyhetene fra en politimann som som jobber i, ja jeg tror faktisk det stod seniorpolitiet, at holder du deg edru og går på trygge plasser, er det ingen grunn til å føle seg utrygg i Oslo.
Nei, det er jo fint det, men er ikke litt av poenget at det må være lov å bli litt full på byen i Oslo, for så å ta en snarvei hjem, uten at du skal føle deg utrygg? Har det ikke gått feil vei når voldtektsmenn, mordere og ranere vinner? Hvorfor kan vi ikke bare pøse på med politifolk og få en slutt på all dritten? Jeg vet selvsagt at det ikke er så enkelt, men det trenger vel ikke være så veldig vanskelig heller. Regjeringen må bevilge flere penger til politiet og de må få tilgang til de ressursene de trenger. Å ta tilbake byen vår må være et mål, ikke bli fratatt byen som man er så glad i. Nå går vi snart lysere tider i møte og jeg håper alle vi som er glad i Oslo, kan få tilbake trygghetsfølelsen og bare nyte denne flotte byen.........

2 kommentarer:

 1. Å voldta handler nok ikke så mye om sex, men om makt. Voldtektsmenn er som regel rusa og agressive jævler. Så å nappe seg i løken hjelper nok ikke...
  Sist lørdag var jeg med på et gratis selvforsvarskurs for jenter på et Krav maga senter. veldig lærerikt, og veldig gøy! Skal vel ikke påstå at jeg klarer å banke en eventuelt overfallsmann, men jeg har fått noen gode tips. Og jeg har kjent litt på hvordan det er å slå og sparke løs (er gul og blå over det hele ;))
  Men de har plasser på nybegynnerkurs for jenter nå, om du er interessert!
  :) Og for all del, skulle man bli overfalt, så gjør all motstand du kan! Skrik, spark, bit og klor! Du bedrer sjansene dine, samt at det blir lettere å leve med det i etterkant, for du vet at du gjorde det du kunne.
  Dette ble mye, men nå er jeg ferdig :)

  SvarSlett
 2. Hent dine gratis free spins for å spille slots på https://norges-spilleautomater.com/free-spins-uten-innskudd/

  SvarSlett